Nastava na daljinu - škola

 

Sukladno smjernicama MZO i odluci Vlade RH zbog corona virusa od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., neće se održavati nastava u školskoj zgradi, već će biti organizirana na daljinu, ON LINE preko aplikacije Microsoft Teams dostupne na Office365.skole.hr. Aplikaciji će učenici i nastavnici pristupati AAI korisničkim imenom i lozinkom.

Ukoliko učenici i nastavnici prvi put pristupaju aplikaciji, potrebno je napraviti sljedeće korake:

  1. Kliknite na link i logirajte se pomoćuAAI@Edu.hr lozinke (ime.prezime@skole.hr + lozinka)
  2. Prihvatite uvjete (na dnu)
  3. Uđite na Office 365.
  4. Izaberite program Teams.

U ponedjeljak, 16. ožujka, i utorak, 17. ožujka 2020., uređivat ćemo virtualne učionice, a od srijede, 18. ožujka, započinje nastava kada će predmetni nastavnici, kontinuirano svaki dan, stavljati nastavne sadržaje za nastavne predmete u tom danu. Raspored nastave ostaje isti tijekom ova dva tijedna.

Učenici su obvezni svaki dan biti aktivni u svojim virtualnim učionicama odnosno pratiti priložene nastavne sadržaje te upute i zahtjeve svojih predmetnih nastavnika!

Stoga vas molim da se uključite u svoje virtualne razrede kako bi od srijede mogli aktivno sudjelovati u online nastavi.

Priloženi dokumenti:

Microsoft Teams - priručnik za učenike

Microsoft Teams - priručnik za učitelje

Microsoft Teams - obrnuta učionica

 

NASTAVNA NA DALJINU ZA MATURANTE OD 16. OŽUJKA 2020.
Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. učenici gledaju nastavu na sportskoj televiziji SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom.
U utorak, 17. ožujka 2020. učenici gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima.
Nužno je pratiti upute razrednika i predmetnih nastavnika.
Raspored prikazivanje SPTV:
Maturanti: 12:45 - 14:00 (MAT, HRV, GEO,ENG,NJEM)
 Za učenike koji nemaju tv kanal mogu pristupiti putem sljedećeg linka: SPTV
 
ONLINE NASTAVA ZA UČENIKE OD 1. - 3. razreda srednje škole
Prema uputa MZOS u ponedjeljak učenici trebaju pogledati snimljene online materijale prema rasporedu o čemu će ih obavijestiti razrednik. U utorak također gledaju snimljene materijale i testiraju razrede s predmetnim nastavnicima. Od srijede idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika. Ako ima poteškoća, zadatke mogu obaviti tijekom dana.
 
ONLINE NASTAVA ZA STRUKOVNI OBRAZOVNI SEKTOR
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pokrenula je mrežni portal za virtualnu nastavu. Portalu se može pristupiti preko poveznice: nastava.asoo.hr. Na portalu će se od ponedjeljka 16. ožujka 2020. objavljivati sadržaji u digitalnom obliku za održavanje online nastave za strukovne škole u svih 13 strukovnih obrazovnih sektora.