Uspjeh učenika na natjecanjima iz informatike

 

Na Državnom natjecanju iz informatike održanom u Primoštenu učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića postigli su slijedeće rezultate:

a) Osnove informatike (strukovne škole): učenici Josip Vucić i Valentino Vukelić osvojili su prvo mjesto. Mentor je bio nastavnik Džemail Spahić

b.) Algoritmi – programiranje (gimnazije i strukovne škole): Valentino Vukelić osvojio je 4. mjesto čime je stekao pravo odlaska na Hrvatsku informatičku olimpijadu koja predstavlja kvalifikacije za odlazak na Svjetsku informatičku olimpijadu. Mentor je bio Šime Smolić.

Izvadak iz zadarskog lista o Josipu i Valentinu:

„Iako su mogli, jer su oduvijek bili odlikaši, nisu htjeli upisati niti jednu od zadarskih gimnazija, već Strukovnu školu Vice Vlatkovića u kojoj, kako su rekli, uče uglavnom sve ono što ih zanima uz sjajne profesore i mentore.

Možda upravo i zbog toga dvojica "strukovnjaka" i prijatelja - Josip Vucić koji je u trećem i Valentino Vukelić koji je učenik drugog razreda ove škole, "rasturaju" iz znanja o tehnikama za računalstvo.

gucic vukelic 210317 01

- Obojica pohađamo četverogodišnji smjer - tehničar za računalstvo u našoj školi i dobro nam ide. Učimo ono što nas zanima i u tome uživamo, a onda valjda dođu i rezultati - kaže Josip Vucić odlikaš, "od glave do pete". Naime, njih su dvojica na nedavno održanom Državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu pod nazovom - Info Kup, osvojili najviše bodova te zajedno s još jednim učenikom iz zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića, podijelili prvo mjesto među desetak "strukovnjaka" iz cijele Hrvatske.

- I inače, nas zanima taj predmet na kojem se baziralo natjecanje, a to je upotreba informatičke tehnologije u uredskom poslovanju i osnove računalstva. A, za natjecanje nas je dobro pripremio i naš mentor, prof. Džemail Spahić - dodaje Valentino Vukelić.

IMG 20170324 105428

Cilj mu je izravan upis na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu jer je on osvojio i sjajno četvrto mjesto iz programiranja u iznimno jakoj konkrenciji.

- Konukernacija je u ovom slučaju bila jaka jer od nas, sveukupno 14 natjecatelja iz cijele države, nisu bili samo u pitanju učenici strukovnih škola, već i gimnazija pa, i one poznate zagrebačke XV. gimnazije iz koje se natjecalo čak 90 posto učenika. Zbog osvojenog četvrtog mjesta pozvan sam sada, i na Hrvatsku informatičku olimpijadu koja će se održati 25. ovog mjeseca u Zagrebu. Ako osvojim jedno od prva tri mjesta na ovom državnom natjecanju, onda mogu biti pozvan i na Svjetsku olimpijadu - pojašnjava Vukelić koji je bio prvi i na međužupanijskom natjecanju iz osnova elektrotehnike koje se održavalo u Senju, pa ga sada i tu čeka državno natjecanje, dok je Josip Vucić bio prvi na Županijskom natjecanju iz fizike.“

gucic vukelic 210317 02

Ravnatelj: „Prije svega želim istaći da su Josip i Valentino, ne samo izvrsni učenici, već i krasne osobe koje znaju što žele postići u životu te su i nesebični prijatelji koji rado pomažu drugima. No, isto tako želim istaknuti kako ovi njihovi razultati pokazuju svu vrijednost i kvalitetu nastavnika Strukovne škole Vice Vlatkovića te samog programa tehničar za računalstvo koji po mom mišljenju spada u najkvalitetnije četverogodišnje programe. To je definitivno program budućnosti koji učenicima uistinu pruža kompetencije za rad u struci te mogućnost upisa na visoka učilišta.“