6. objava

STRUČNI SKUPOVI PROJEKTA E-MOBIL

Od 21. do 23. ožujka 2016. u Strukovnoj Školi Vice Vlatkovića održana su 2 stručna skupa u sklopu projekta E-MOBIL. Prvi skup naziva "Dijagnostika vozila - Senzori i aktuatori" održan je od 21. do 22. ožujka 2016., a drugi skup naziva "Hibridna vozila i dijagnostika hibridnih vozila" održan je od 22. do 23. ožujka 2016. Na svakom skupu sudjelovalo je više od 20 strukovnih nastavnika iz cijele Hrvatske koji obrazuju učenike za zanimanja autostruke.

Svrha organizacije ovih skupova bila je prenijeti znanja stečena kroz projekt E-MOBIL na nastavnike diljem RH. Skupovi su svojim sadržajima bili vezani uz područje autodijagnostike, upravljanje i regulaciju te pogone hibridnih i električnih vozila.

Veliki broj škola u RH još uvijek nije uveo zanimanje Automehatroničar u svoje redovne programe unatoč očiglednim potrebama tržišta stoga su ovi skupovi zbog velikog odaziva prepoznati kao prigoda za razmjenu iskustava. Također, treba napomenuti da kroz redovan rad strukovni nastavnici nemaju mnogo mogućnosti sudjelovati na skupovima i usavršavanjima koji su praktičnog karaktera, stoga im je kroz projekt E-MOBIL otvorena jedinstvena prilika da unaprijede postojeća znanja i nauče nešto novo.  

Za više informacija posjetite:

www.ss-strukovna-vvlatkovica-zd.skole.hr

www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda