Natjecanja

 

2019./2020.

Na regionalnom natjecanju automehatroničara (četiri dalmatinske županije + Istra) nažalost nastupili su predstavnici samo četiri škole. Od početnih 11 prijava čak sedam škola je otkazalo natjecanje zbog trenutne situacije sa virusom COVID-19. Zato je za svaku pohvalu dolazak sudionika sa Brača, Šibenika i Splita koji su uz našu školu kao domaćina pomogli da se natjecanje ipak održi.
Natjecatelji su se ogledali kroz dva radna zadatka.
Prvi zadatak je bio izmjena diskova i kočionih pločica u kočionom sustavu uz predhodno mjerenje istrošenosti navedenih dijelova te pridržavanje uputa o sili stezanja pojedinih dijelova kočionog sustava.
Drugi zadatak je bio dijagnosticiranje i lociranje kvara putem dijagnostičkog sučelja BOSCH KTS, a natjecatelji su morali odgonetnuti te na električnoj shemi prikazati kvarove na senzoru usisa količine zraka, senzoru temperature usisanog zraka i senzoru prigušne zaklopke.
Natjecanje je bilo vrlo izjednačeno tako da su o konačnom poretku odlučivale doslovno sitnice. Prvo mjesto sa maksimalnih 70 bodova osvojio je naš učenik Kristijan Šarić (Strukovna škola Vice Vlatković Zadar,3.D razred, mentor Ante Frleta) koji je sportskim žargonom rečeno, iskoristio "prednost domaćeg terena" tj. rad na poznatim vozilima. Drugo mjesto sa osvojenih 68 bodova osvojio je Roko Martinović (Srednja škola Brač, mentor Jakša Matulić). Treće mjesto pripalo je Robertu Biuku (Obrtna tehnička škola Split, mentor Cvjetko Bendeviš) sa osvojenih 67 bodova. Na četvrtom mjestu ostao je Adrian Šupe sa 47 osvojenih bodova (Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, mentor Marin Dodig).
Prosudbenu komisiju činili su Dubravko Jakšić (SSVV), Ante Gospić (Renault), Dino Vučetić (TODI) i Vedran (Peugeot) koji su imali zahtjevan zadatak ocjenjujući izvedbe natjecatelja ali su ih ujedno i pohvalili za njihovu prezentaciju.
Ovo natjecanje je bilo izlučnog karaktera što znači da će jedan ili dvojica prvoplasiranih nastaviti put na državno natjecanje na kojem će biti osam najboljih predstavnika iz cijele Hrvatske.
Nakon proglašenja pobjednika, Kristijan Šarić nam se povjerio:
"Uf, imao sam tremu. Ma nije bilo nikakvih problema nego nisam želio razočarati ni svoju razrednicu ni svog mentora ni svoju školu i zato sam prije natjecanja bio nervozan. Kad je krenulo, više nije bilo treme i sve je išlo poprilično glatko. Jedva čekam nastup na završnici državnog natjecanja."  
 
Više pogledajte na: Diadora.TV
 
 
 

Dana 3.3.2020. u Gimnaziji Vladimira Nazora održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Učenici mentorice Sande Novak postigli su slijedeći uspjeh:
David Vukoša - 9.mjesto
Leo Sikirić - 13.mjesto
Pavle Arbanas -14.mjesto
Učenici mentorice Elvire Pavić su postigli slijedeći uspjeh:
Mihael Hajnić - 3.mjesto
Dominik Barešić - 4.mjesto
Mislav Duilo - 5.mjesto
Sve su fotografirali naši Duje Peričić i Matija Orlović.

Čestitke svim našim učenicima i njihovim mentoricama!

 

 

 

Učenik 4A razreda, Mislav Duilo osvojio je prvo mjesto na literalnom natječaju. Riječ je o 7. literarnom natječaju koje je povodom Valentinova, dana zaljubljenih, organizirao Klub čitatelja Čitafora koji djeluje pri knjižnici u Sesvetama, dijelu Knjižnica grada Zagreba, a na koji je pristiglo ukupno 120 radova - ljubavnih pisama.

 

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića i ove godine postigli izvrsne rezultate na natjecanju Infokup 2020.
Najbolji u županiji su:
1. Leo Sikirić
2. Dino Đerđa
3. Dino Gržanov

 

Učenici naše škole osvojili su županijsko natjecanje u futsalu. Finale su igrali sa učenicima Pomorske škole, a u samoj završnici u izvođenju penala strukovnjaci su bili bolji i tako se plasirali na državno natjecanje. Put do finala nije bio jednostavan. Naši dečki su iza sebe ostavili ekipu iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Hoteljersko-turističke i ugostiteljske škole te ekipu iz Gimnazije Franje Petrića (MIOC).
Čestitke svim našim učenicima koji su se hrabro borili i izborili prvo mjesto i njihovom treneru profesoru Igoru Škorputu na iznimnom trudu i uspjehu.

 

 

 

 

 

 

 

2018./2019.

Županijsko natjecanje - matematika

Mentorica: Ružica Znaor

Leo Sikirić 1 A osvojio 3. mjesto

 

 

Županijska smotra Lidrano – Benkovac

Mentorica: Barbara Punoš Kostović

Dino Santro – literalni rad, prijedlog za državno

Marko Škifić i Filip Gotovina – skupni scenski nastup

 

Mentorica: Ivana Pandžić

Teo Bukvić – šk list, prijedlog za državno

 

Marko Škifić i Filip Gotovina – skupni scenski nastup: monodrama za dva lika "Nemreš pobjeć od nedjelje"

Mentorica: Šejla Babin, prof.

Filip Gotovina - samostalni novinarski radovi

Luka Tadić - literarni rad

Renato Delijaj - literarni rad

 

Mentorica: Ivana Pandžić, prof.

Teo Bukvić – školski list, prijedlog za državno

Teo Bukvić - samostalni novinarski radovi

Mislav Duilo - samostalni novinarski radovi

Mislav Duilo - literarni rad

Matija Orlović - samostalni novinarski radovi

 

 

 

 

https://www.facebook.com/diadoratv/videos/269538787394607/?t=47