e-mobil-3

 E-MOBIL- Edukacija nastavnika za kurikularno planiranja

Od kolovoza 2015. do listopada 2015. održana su 3 modula Edukacije nastavnika za kurikularno planiranje u sklopu projekta E-MOBIL kojeg zajedno provode Strukovna škola Vice Vlatkovića, Industrijsko obrtnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola kneza Branimira, Obrtnička komora Zadarske županije i tvrtke Autocentar Serdarević d.o.o. i Tokić d.o.o.

Edukacija se provela u ukupnom trajanju od 9 dana za ukupno 3 grupe nastavnika, odnosno sveukupno za 41 osobu. Prvi modul edukacije održao se od 27.08.2015. do 29.08.2015. u Zadru, drugi modul od 31.08.2015. do 02.09.2015. u Slavonskom Brodu i treći modul od 08.10.2015. do 10.10.2015. u Zagrebu.

Cilj ove edukacije je nastavnicima partnerskih škola približiti smisao i način kurikularnog planiranja koje u konačnici omogućava stjecanje kompetencija potrebnih tržištu rada. Proces kurikularnog planiranja nužno je usmjeriti na same učenike i njihove mogućnosti. Edukacije su usmjerene na školski kuikulum koji nema samo ulogu savjetovanja i potpore nastavnicima, nego je jedan od ključnih faktora za osiguranje kvalitete. Kurikulum postaje glavni vodič i priručnik za provedbu programa za stjecanje kvalifikacija s jedne strane, a s druge strane kurikulum pruža nastavnicima perspektivu i škola postaje mjesto motivacijske strukture, osobnog djelovanja i uključivanja u procese razvoja škole. Također, na taj način se potiče interdisciplinarnost te povezivanje i suradnja s drugim kolegama nastavnicima.

Ukupno je edukacija trajala 70 nastavnih sati. Nakon završetka edukacije sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju na istima

Edukacija se provela u sklopu projekta E-MOBIL kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija posjetite www.strukturnifondovi.hr