e-mobil-2

E-MOBIL - Edukacija stručnog tima za modernizaciju kurikuluma

Od 6. do 8. srpnja 2015. g. u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru održan je 1. trodnevni modul Edukacije stručnog tima za modernizaciju kurikuluma u sklopu provedbe projekta E-MOBIL.

Cilj ovog modula je unaprijediti primjenu novih paradigmi obrazovanja kao pripremu za definiranje potrebnih kompetencija i ishoda učenja na osnovi njih I upoznati sudionike edukacije s Europskim kvalifikacijskim okvirom, Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO) i zakonskim okvirom za HKO.

Nastavak, odnosno 2. trodnevni modul Edukacije stručnog tima za modernizaciju kurikuluma održao se od 24. do 26. kolovoza 2015. g. također u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru. Ciljevi 2. modula su: upoznati sudionike s metodologijom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za izradu standarda zanimanja, standarda kvalifikacije, upoznati se s upitnikom za poslodavce te profilima sektora i priručnicima za njihovo pisanje i korištenje, analizirati primjere za djelomični standard zanimanja i standard kvalifikacije.

3. trodnevni modul održao se od 28. do 30. kolovoza 2015. g. u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu. Ovaj modul ujedno predstavlja završni modul edukacije stručnog tima.

Cilj posljednjeg modula bio je definirati kompetencije i ishode učenja na osnovi prikupljenih podataka dobivenih anketom poslodavaca s tim da ishodi učenja koji proistječu iz kompetencije predstavljaju minimalnu razinu dostignuća i primjere provjere dostignuća.

Završetkom 3. modula 18 osoba dobilo je potvrdu o sudjelovanju na edukacijama. 

Projekt E-MOBIL je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Za više informacija posjetite www.strukturnifondovi.hr